INAUGURARE CU FAST, ASTĂZI LA BUZĂU

0
936

Zi cu totul specială, astăzi, pentru municipiului Buzău. Sute de oameni au participat la ceremonia prin care au fost inaugurate două monumente amplasate în zona Gării CFR. Este vorba despre o locomotivă cu abur, construită în perioada interbelică, dar și despre un planiglob, o construcție care marchează faptul că Buzăul este al doilea oraș din lume și primul din Europa, ca mărime, situat la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord.

La evenimentul de astăzi de la Buzău a ținut să fie prezent și președintele Camerei Deputaților, buzoianul Marcel Ciolacu, alături de alți parlamentari și oficiali de la Ministerul Transporturilor.

Profesorul universitar Alexandru Boroiu, de la Universitatea din Pitești, este cel care a decoperit, în 2017, că Buzăul se află la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord.

Zona din fața Gării CFR Buzău a fost resistematiză complet. Lucrările au costat 1,2 milioane de lei și au fost executate de către Urbis Serv SRL, societatea de servicii a Primăriei Buzău. Tot în acest an, va începe reabilitarea străzilor 1 Decembrie 1918 și  Republicii, artere intens circulate care sunt separate chiar de rondul de la gară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =