„MIRACOL”, VINUL CU IERBURI AROMATICE

0
784

Vinurile românești din soiuri nobile au vânzare mai slabă, de câțiva ani, din cauza produselor din import, iar criza a fost accentuată de pandemie – se plâng producătorii din zona Buzăului.  Lică Lupu, din comuna Breaza, este unul dintre zecile de proprietari de viță de vie şi crame din zona dealului Istriţa, care face parte din vestitul areal „Dealu Mare” din Subcarpații de Curbură. Pentru a rezista concurenței, viticultorul din Breaza a decis să dea frâu liber imaginației și să experimenteze noi sortimente. Așa a creat vinul „Miracol“, un merlot în care a adăugat câteva ierburi aromate.

Producătorul vinului cu plante aromatice spune că licoarea sa specială nu a primit niciodată sulf, conservant sau alți aditivi. El crede că plantele sunt cele care au reușit să conserve miraculos băutura.  „Miracol“-ul din ierburi aromatice din crama lui Lică Lupu a fost apreciat de juriile mai multor concursuri de vin din țară.

Sunt studii care demonstrează că strugurii de la Istrița sunt cei mai dulci din țară, pentru că au expunere îndelungată la soare, de dimineață și până la apus, iar solul este cald chiar și noaptea, de la calcarul aflat la mică adâncime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =