O TURCOIACĂ ȘI UN FRANCEZ, VOLUNTARI LA RÂMNICU SĂRAT

0
452

Au ales să facă practică în România, printr-un proiect educațional. Este vorba despre doi tineri, un francez și o turcoiacă. Julien are 21 de ani, este student la Management, în Grenoble, iar de peste cinci luni muncește într-o cafenea din Râmnicu Sărat. Învață de la zero să administreze o afacere. O atenție deosebită o acordă lecțiilor de limba română. Mai întâi, a aflat care sunt cuvintele magice în comerț.

Julien este beneficiarul unui proiect care susține schimbul de experiență între tinerii din Europa. Un an durează stagiul în România, perioadă în care și-a propus să viziteze toată țara. Meltem este colega de practică a lui Julien. Turcoaica în vârstă de 24 de ani este preferata clienților din cafenea, pentru că le satisface toate curiozitățile despre țara care se întinde pe două continente.

Meltem va deveni ghid turistic în Istanbul și este convinsă că practica de un an la Râmnicu Sărat o va ajuta în relația cu turiștii români, care sunt din ce în ce mai numeroși în „Țara Semilunei”.  După terminarea stagiului de practică, Meltem și Julien au planuri mari, din care România nu va lipsi. Turcoiaca născută în apropiere de Istanbul vrea să revină ca turist în Munții Carpați și Delta Dunării. La rândul său, Julien este sigur că după terminarea facultății de Management, se va întoarce în România ca ghid pentru grupuri de turiști francezi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

89 + = 90