2020 – ULTIMUL AN ÎN CARE SE MAI DĂ AJUTOR ÎNCĂLZIRE PENTRU LOCUINȚĂ, PE REGULILE DE ACUM

0
685

Ajutorul pentru încălzirea locuinței, ce este reglementat acum prin Ordonanța de urgență a Guvernului 70/2011, se va acorda, cel puțin teoretic, pentru ultima oară, în forma actuală, în sezonul rece 2020-2021, scrie avocatnet.ro. Asta deoarece, din sezonul rece 2021-2022, ajutorul pentru încălzirea locuinței va fi înlocuit de venitul minim de incluziune, care va avea o componentă numită supliment pentru locuire. Cu alte cuvinte, suplimentul pentru locuire va înlocui ajutorul pentru încălzirea locuinței.

Acest sprijin financiar poate fi cerut în continuare la primărie și termenul anual de depunere a dosarului va rămâne 15 octombrie, cu o singură excepție: pentru ajutorul pentru combustibili solizi/petrolieri, termenul va fi data de 15 septembrie – începând cu 2021, potrivit aceleiaşi surse. Ajutorul este dat pentru un singur sistem de încălzire – sistemul principal folosit de persoanele singure sau de familii. Este vorba, mai precis, de acoperirea integrală sau parțială a costurilor cu energia termică în sistem centralizat, energia electrică, gazele naturale sau lemnele, cărbunii, combustibilii petrolieri.

Deși cererile pentru ajutor trebuie depuse până pe 15 octombrie 2020, acestea pot fi depuse și ulterior. Însă în aceste cazuri ajutorul nu se va acorda pentru toate cele cinci luni de sezon rece, ci în funcție de lunile rămase la momentul depunerii cererii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 71