O SINGURĂ LOCALITATE DIN JUDEȚUL BUZĂU NU ÎSI VA PUTEA PRIMI, DE LUNI, ELEVII ÎN BĂNCI. CE SCENARII SE VOR ADOPTA ÎN CELELALTE LOCALITĂȚI?

0
548

Direcțiile de Sănătate Publică au anunțat astăzi care este situaţia ratei de incidenţă a cazurilor de infecţie cu SARS-COV-2 a fiecărei localități, urmând ca în termen de 3 zile, fiecare școală să stabilească scenariul pentru începerea anului școlar.

În județul Buzău, conform datelor DSP,  Cernătești este singura localitate care înregistrează o rată de incidență la 1000 de locuitori mai mare decât 3, ceea ce înseamnă că se încadrează în scenariul 3, adică școala va fi exclusiv online.  Alte 6 localități, printre care și municipiile Buzău și Rm Sărat, au  o rată de incidență la mia de locuitori cuprinsă între 1 și 3, ceea ce va însemna, cel mai probabil adoptarea scenariului 2, potrivit căruia elevii din învățământul preșcolar, primar și elevii claselor a 8 –a și a 12-a vor merge fizic în clase, iar restul elevilor, din ciclurile gimnazial și liceal să revină parțial în clase, prin rotație la 1 sau 2 săptămâni. Același scenariu se va putea pune în aplicare și în localitățile Pătârlagele, Costești, Măgura și Gălbinași.

Toate celelalte localități se încadrează în primul scenariu, cu o rată de incidență sub 1. Asta va însemna revenirea zilnică în bănci a tuturor elevilor, cu respectarea  și aplicarea tuturor normelor de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 20