ÎN TIMPUL STĂRII DE ALERTĂ, BUGETARII DIN ÎNVĂȚĂMÂNT AR PUTEA PRIMI LUNAR BANI ÎN PLUS LA SALARIU

0
854

Atât profesorii, cât și personalul didactic auxiliar, precum și personalul nedidactic din învățământul de stat vor primi un stimulent de risc de 2.000 (pentru primii), respectiv 1.500 (pentru ultimele două categorii), pentru perioada stării de urgență și a celei de alertă, dacă un proiect de lege, înregistrat recent la Senat, va fi adoptat de Parlament și va intra în vigoare, scrie avocatnet.ro.

În plus, pentru acest stimulent nu vor fi datorate contribuții sociale obligatorii. Propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învățământ pe întreaga durată a stării de alertă și urgență, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului COVID-19 a fost inițiată, cum spuneam, în Senat și se află abia la începutul parcursului legislativ. Pentru a se aplica, Parlamentul trebuie să adopte propunerea, să fie promulgată de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial.

În concret, se urmărește acordarea unui stimulent de risc, lunar, personalului academic și administrativ, pentru desfășurarea activității pe timpul stării de urgență și a celei de alertă. În concret, stimulentul va fi de:

  • 2.000 lei, pentru cadre didactice, respectiv
  • 1.500 lei, pentru personalul didactic auxiliar și pentru personalul nedidactic.

Proiectul de lege face referire la cei din domeniul învățământului de stat, deci e vorba atât de cei din mediul preuniversitar, cât și de cei din mediul universitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 76 = 86