ȘCOLILE ȘI GRĂDINIȚELE DIN JUDEŢUL BUZĂU, LA CONTROL!

0
419

Echipe formate din angajaţi ai Prefecturii Buzău, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Şcolar şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă vor verifica, în următoarele zece zile, toate clădirile în care funcționează şcolile şi grădiniţele din județ.

Verificările au fost cerute de prefectul Leonard Dimian, care a solicitat specialiştilor nu doar să verifice pregătirile pentru debutul anului şcolar 2020-2021, ci şi să ofere consultanţă privind măsurile sanitare care trebuie respectate, în contextul pandemiei de Covid-19.

Chiar dacă an de an s-au făcut astfel de controale, inspecţiile din acest an sunt aparte, deoarece anul şcolar va debuta în contextul pandemiei de Sars-Cov-2, iar măsurile care trebuie respectate de fiecare unitate de învăţământ sunt mult mai stricte. Pe lângă apă curentă şi săpun, şcolile şi grădiniţele trebuie să aibă măşti şi soluţii dezinfectante, atât pentru suprafeţe, cât şi pentru mâini.

În plus, organizarea spaţiilor din interiorul şcolilor va fi diferită. Ministerul Educaţiei a publicat abia marţi ghidurile cu recomandările privind organizarea orelor în şcoli, ocazie cu care s-a aflat că toţi preşcolarii şi elevii vor trebui să stea la distanţă de 1 metru, ceea ce va însemna, în multe cazuri, mutarea băncilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =