RECOLTĂ RECORD DE PRUNE

0
747

Culesul prunelor este în toi, iar campania va fi de durată. Recoltă așa de bună ca anul acesta, cel puțin în zona Buzăului, de mult nu s-a mai văzut. Stațiunea de Cercetare Pomicolă Istrița deține o livadă uriașă de prun și, cum fructele sunt din belșug, este nevoie mare de culegători.

În piețele din Capitală ajung mai bine de jumătate dintre prunele culese din livada Stațiunii pomicole de la Istrița. Comenzile se fac seara, iar a doua zi fructele ajung proaspete la clienți.

Cel puțin șapte tone de prune pentru consum pleacă zilnic din livada stațiunii de cercetare, unitate care se află în subordinea Universității de Științe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti. Livada de pruni se întinde pe 36 de hectare iar producția de anul acesta va depăși 8 tone la hectar.

Pentru că fructele sunt din belșug, ferma pomicolă a lansat un program care încurajează consumul de hrană sănătoasă. Cei care vor să mănânce fructe direct din pom sunt așteptați să și le culeagă singuri.

Odată ajunși în livadă, oamenii pot sta cât doresc. Mănâncă pe săturate fără să plătească, iar la final vor lăsa bani doar pe fructele pe care le vor lua acasă. Cantitatea minimă pe care trebuie să o cumpere este de 5 kilograme. Accesul în livadă se face pe bază de programare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =