CASCADA CAȘOCA DIN MUNȚII BUZĂULUI, ASALTATĂ DE TURIȘTI

0
541

Frumusețile ascunse ale țării ies la iveală mai mult ca oricând, acum, când lumea caută motive de a evada din chingile pandemiei. Este și cazul Cascadei Cașoca, din Munții Buzăului, un loc ascuns cândva dar care a început să fie asaltat de turiști. Căderea de apă impresionează prin frumusețea ei, prin adierea răcoroasă, sălbăticia și peisajele de neegalat.

Adriana și Adrian sunt blogeri de turism din București. Au parcurs 200 de kilometri până la cascada Cașoca pentru a-i descoperi frumusețea și povestea, ca apoi să împărtășească impresiile călătorilor de pretutindeni. Bloggeri precum cei doi bucureșteni au transformat cea mai frumoasă cascadă din judeţul Buzău într-un obiectiv foarte căutat de „turiștii de weekend”. Este o cădere de apă ce măsoară 17 metri, situată în Masivul Podul Calului, la mai puțin de 10 kilometri de Barajul Siriu.

Puțini turiști știu că fermecătoarea cădere de apă este prezentă în legendele locului ca ascunzătoarea haiducului Gheorghelaș, un „Robin Hood” al acestor meleaguri. În amintirea lui, turiștii pot experimenta tirul cu arcul sau, mai modern, cu arme airsoft. Puțin cunoscută în urmă cu câțiva ani, Cascada Cașoca a ajuns acum un important punct turistic al Buzăului, de unde se pot cumpăra suveniruri realizate de un artist plastic.

La Cascada Cașoca se ajunge relativ uşor cu orice mașină. Cum vii dinspre Nehoiu, virezi la dreapta chiar înainte de a urca spre Barajul Siriu. Traseul până la căderea de apă se face pe un drum pietruit şi durează cam 20 de minute. Se mai merge pe jos aproximativ 200 de metri, însă merită efortul: peisajul de aici rivalizează cu zone similare din ţări cu turism avansat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 + = 70