40 DE BUZOIENI CONFIRMAȚI CU CORONAVIRUS! BUZĂUL A AJUNS LA 80 DE DECESE

0
444
Sursa: romania-insider.com

Un nou salt de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în județul Buzău, tocmai când situația părea ținută sub control. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 40 de cazuri noi de COVID-19, 17 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat. Cei 40 pacienți nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 93 de ani.

Din păcate, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două decese în rândul buzoienilor. Este vorba despre o femeie în vârstă de 86 de ani, care s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii. Confirmată cu SARS CoV-2, pacienta a rămas internată în secția ATI, unde a și decedat. Pacienta suferea, printre altele, de insuficiență cardiacă și boală coronariană ischemică.

În cel de-al doilea caz de deces este vorba despre un bărbat în vârstă de 90 de ani, care s-a prezintat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu grave probleme respiratorii. După ce a fost confirmat cu SARS CoV-2, pacientul a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a și murit. Bărbatul avea numeroase alte afecțiuni: bronhopneumopatie obstructivă cronică, insuficiență renală cronică, plus sechele în urma unui accident vascular cerebral.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 73 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu. Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.286, 1704 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 393 de persoane se află în carantină, iar 287 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese COVID-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 80.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 6 = 7