UN ALT DECES ȘI UN NOU FOCAR

0
556
Sursa foto: Arhivă

Mai puține cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în weekend, în județul Buzău, însă, din păcate, și un deces. Este vorba despre o pacientă de 61 de ani, care s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii. După ce a fost confirmată cu SARS CoV-2, femeia a fost internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Pentru că starea de sănătate s-a agravat, ea a fost transferată în ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați, unde a și decedat. Pacienta suferea, printre altele de hipertensiune arterială, diabet zaharat și obezitate.

Grav este și faptul că autoritățile sanitare au identificat un nou focar de coronavirus. Este vorba despre Secția exterioară din Pătârlagele a Spitalului privat ”Sfântul Sava”, unde au fost  confirmate pozitiv 10 persoane. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județ au fost confirmate 12 de cazuri noi de COVID 19, un pacient fiind testat și diagnosticat într-un laborator privat. Cei 12 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 32 și 93 de ani.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 78 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu. Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.246, 1.681 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 405 persoane se află în carantină, iar 270 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 78.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 + = 32