INVESTIȚII ÎN AMENAJAREA MINEI DE CHIHLIMBAR DE LA COLŢI

0
386

Consiliul Judeţean Buzău va investi, în viitorul apropiat, şase milioane de lei în amenajarea minei de chihlimbar, galerie cu intrare în apropierea Muzeului Chihlimbarului şi a şcolii din localitate. Cea mai mare parte din costuri o reprezintă amenajarea interioară şi dotarea cu sistem hologramă, totul pentru creşterea interesului vizitatorilor faţă de activitatea de extracţie a chihlimbarului  de-a lungul timpului.

Muzeul Chihlimbarului din comuna Colţi, cunoscută ca „patria ambrei”, este unic în România. În apropierea muzeului se află o galerie săpată în anii ’70 de autorităţi, exclusiv în scop turistic. Mina are aproximativ 30 de metri lungime şi un diametru de 1,8 metri. Pereţii au fost consolidaţi cu armătură şi un strat gros din beton, iar în interior a fost amenajată o mică expoziţie cu unelte ale minerilor.

Recent, consilierii judeţeni buzoieni au aprobat fişa proiectului „Valorificarea potenţialului turistic natural şi antropic pentru dezvoltarea durabilă a judeţului Buzău” ce urmează a fi promovat spre finanţare nerambursabilă în cadrul POR 2021 – 2027, iar printre investiţiile ce urmează a fi făcute se află şi deschiderea spre vizitare a Minei de Chihlimbar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =