ALTE DOUĂ DECESE ȘI ÎNCĂ UN FOCAR DE CORONAVIRUS LA UN AZIL DE BĂTRÂNI, LA NIVELUL JUDEȚULUI BUZĂU

0
494

Noi și noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în azilele de bătrâni din județul Buzău, dar și două noi decese. Este vorba despre o pacientă de 63 de ani și un bărbat de 85 de ani. Femeia de 63 de ani s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii și, după ce a fost confirmată cu SARS CoV-2, a fost internată la ATI, unde a și decedat. Pacienta suferea de diabet zaharat și cardiopatie ischemică. Bărbatul de 85 de ani, rezident al Centrului pentru persoane vârstnice Haleș, a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat după confirmarea cu SARS CoV-2. Starea pacientului s-a agravat și a murit. Bătrânul avea hipertensiune arterială, boală cardiacă ischemică și accident vascular embolic.

Grav este și faptul că autoritățile sanitare au identificat un nou focar de coronavirus într-un azil de bătrâni din județ. Este vorba despre Fundația ”Alexandru Ioan Cuza” din satul Manasia, comuna Cernătești, unde 10 persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea 7 sunt beneficiari și 3 angajați. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județ au fost confirmate 23 de cazuri noi de COVID 19, 6 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat, iar alți 2 în laboroatoare din alte județe. Cei 23 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 19 și 78 de ani.

Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 114 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu. Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.177, 1.513 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 409 persoane se află în carantină, iar 320 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 77.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 51