BUZĂUL ÎNREGISTREAZĂ ALTE 4 DECESE

0
408

Județul Buzău a intrat pe un trend stabil în ceea ce privește noile cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, însă, din păcate, înregistrează alte decese în fiecare zi. Ultimele 4 decese au fost înregistrate în cazul a unor femei de 65, 68, 71 și 85 de ani. Două dintre femei provin din azilele de bătrâni din Haleș și Alexandru Marghiloman din muncipiul Buzău. Pacienta de 68 de ani, din Centrul din Haleș a fost internată la Spitalul Județean Buzău, pentru tratament, după confirmarea cu SARS CoV-2. Starea de sănătate s-a agravat și a decedat. Femeia suferea de hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă și demență vasculară. Femeia de 71 de ani, rezidentă a Centrului Alexandru Marghiloman, a fost confirmată cu SARS CoV-2 și internată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a și murit. Bătrâna suferise în trecut un accident vascular.

Celelalte două femei, de 65 și 85 de ani, s-au prezentat  la Spitalul Județean Buzău cu probleme respiratorii grave. După confirmarea cu SARS CoV-2, starea de sănătate li s-a înrăutăți și a survenit decesul. Pacienta de 65 de ani suferea de astm bronșic, pneumopatie, diabet zaharat și obezitate. Bătrîna de 85 de ani avea hipertensiune arterială, fibrilație arterială și insuficiență cardiacă.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județ au fost confirmate 24 de cazuri noi de COVID 19, 4 pacienți fiind testați și diagnosticați într-un laborator privat, iar alți 2 în laboratoare din alte județe. Cei 24 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 11 și 75 de ani. Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării bolnavilor cu Covid sunt ocupate, un număr de 150 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2.121, 1.452 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 416 persoane se află în carantină, iar 303 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 75.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

85 + = 95