DONAȚIE IMPORTANTĂ DIN TAIWAN, PENTRU PERSONALUL MEDICAL DIN CADRUL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ BUZĂU

0
456

Asociația ROTA a donat Spitalului Județean de Urgență Buzău echipamente de protecție pentru personalul medical. Încă de la începutul acestei pandemii, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a primit donaţii importante ce au constat în aparatură medicală, materiale de protecție, alimente şi produse igienico-sanitare. Recent, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a primit o donaţie consistentă de echipamente medicale (viziere şi ochelari de protecţie) de mare necesitate în lupta împotriva virusului în valoare de 44.586,20 lei, pentru personalul medical, din partea Asociației ROTA.

Fondată în anul 2014, Asociația pentru Promovarea Schimburilor Economice și Culturale cu Taiwan (ROTA) este o asociație non-profit al cărei scop îl reprezintă susținerea dezvoltării relațiilor economice și culturale între România și Taiwan, prin identificarea oportunităților de colaborare bilaterală și concretizarea acestora. De-a lungul celor șase ani de activitate, Asociația ROTA a dezvoltat proiecte sociale, materializate în acțiuni de sponsorizare și donații către instituții de învățământ sau de interes public local.

Toate echipamentele sunt produse în Taiwan. Donațiile provin dintr-un ajutor financiar obținut de la guvernul taiwanez în cadrul programului „Taiwan can help” pentru întrajutorarea comunității internaționale în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Sprijinul primit din partea autorităților taiwaneze a constat și în identificarea unor producători taiwanezi de echipamente medicale, rezervarea stocurilor pentru România (în contextul cererii mari la nivel global), cât și pentru transportul lor până în țară.

Taiwan este un model de succes în ceea ce privește modul în care a limitat efectele pandemiei în rândul populației sale, înregistrând până la această dată un număr de 486 de infectări și numai 7 decese, la o populație de 23 de milioane de locuitori. Totodată, s-a remarcat ca un model de transparență și implicare în combaterea crizei sanitare globale. Dorim să mulțumim autorităților taiwaneze pentru sprijinul prompt acordat României în lupta împotriva COVID-19. Vom continua activitatea de donații atâta timp cât încă ne vom confrunta cu pericolul acestui virus”, a declarat Constantin Damov, Președintele asociației.

,,Conducerea spitalului aduce mulţumiri Asociaţiei ROTA şi își exprimă întreaga recunoștință și apreciere pentru donația făcută unității noastre, pentru spiritul de solidaritate în combaterea pandemiei cu COVID-19. Solidaritatea poate fi cel mai bun „medicament” în aceste vremuri de restriște, când este nevoie de tot sprijinul material, moral, financiar pentru a face față acestui virus”, anunță Biroul de Presă din cadrul SJU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =