BILANȚUL LA NIVELUL JUDEȚULUI BUZĂU: 16 CAZURI ȘI 4 NOI DECESE!

0
432

Buzăul înregistrează mai puține cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Totuși, au fost anunțate alte 4 decese: 3 dintre acestea provin de la azilele din județ. Este vorba despre două femei de 80 și 83 de ani, cea din urmă rezidentă a Centrului pentru persoane vârstnice Costești și doi bărbați de 81 și respectiv de 84 de ani, unul dintre ei tot de la azilul de la Costești, iar celălalt de la Centrul pentru persoane vârstnice Marghiloman.

Bătrâna de la azilul din Costești, în urma simptomatologiei respiratorii a fost testată și confirmată cu SARS CoV-2. A fost internată la Spital Municipal Râmnicu Sărat, evoluția sa fiind nefavorabilă și astfel a survenit decesul. Femeia suferea de ateroscleroză cerebrală, demență nespecificată și anemie secundară.  

Bărbatul de 81 de ani, rezident al Centrului pentru persoane vârstnice Marghiloman, a fost confirmat cu SARS CoV-2. Starea de sănătate s-a deteriorat rapid și a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde a decedat. Ca și comorbidități, bătrânul prezenta diabet zaharat tip II, boala Alzheimer, insuficiență renală acută și adenom de prostată.

Bătrânul de 84 de ani, rezident al Centrului pentru persoane vârstnice Costești, a fost testat și confirmat cu SARS CoV-2. A fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a avut o evoluție clinică nefavorabilă și a murit. Comorbidități: hiptertensiune, diabet, antecedente de accident vascular cerebral, hemipareză dreapta, demență mixtă, adenom de prostată.

Femeia de 80 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. A fost confirmată cu SARS CoV-2 și internată pe Secția ATI- PNF. Starea de sănătate s-a  agravat progresiv și a murit. Comorbidități: diabet zaharat tip II, demență, insuficiență hepatică acută, insuficiență renală acută.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 16 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. 4 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize. Cei 16 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 16 și 80 de ani. Deoarece, în acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 142 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 2051, 1153 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 426 persoane se află în carantină, iar 222 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 68.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =