PONTURI PENTRU MANAGEMENTUL TIMPULUI

0
445

Lucrezi încontinuu, însă niciodată nu reușești să termini ce ai de făcut, astfel încât să îți rămână timp și pentru tine și pasiunile tale? Poate că e cazul să regândești modul în care îți organizezi activitățile zilnice!

1.Stabilește-ți task-urile – nu e indicat să începi o zi de muncă fără să știi exact ce ai de făcut de dimineață până seara. Numai având o privire de ansamblu vei reuși să te organizezi ca la carte. Așadar, dimineața îți vei stabili task-urile pentru ziua respectivă și le vei nota într-o agendă, în ordinea importanței. Specialiștii recomandă să începem programul zilnic cu cele mai dificile și importante task-uri.

2.Învață să adaptezi programul zilnic în funcție de nevoi – există zile în care pur și simplu nu te poți ține de planul făcut de dimineață, pentru că apar situații neprevăzute. Într-o asemenea situație, e important să nu te panichezi și să îți modifici programul în funcție de noile priorități. Dacă apar task-uri care nu sunt urgențe, nu te abate de la planul făcut de dimineață și lasă aceste sarcini pentru finalul de program.

3.Învață să spui NU – dacă un prieten, o rudă sau un coleg de serviciu te roagă să îi faci un favor, iar timpul tău este extrem de limitat, e cazul să refuzi. Altfel, vei pierde din timpul tău, ceea ce înseamnă ca riști să lucrezi peste program.

4.Elimină orice factor perturbator – fă un experiment într-o zi și notează fiecare ocazie cu care ți-ai aruncat privirea către telefonul mobil sau ai navigat pe o pagină de internet care nu are nicio legătură cu ce ai tu de făcut. Vei observă că atenția îți este distrasă în mod constant pe parcursul zilei.

5.Nu pierde timpul așteptând – nu îți caută scuze pentru a-ți lua pauze inutile. De pildă, dacă ai de așteptat un document de la un coleg, nu trage de timp până când primești documentul cu pricina, ci ocupă-te de altceva în acest timp. În acest fel, vei câștigă timp pe care îl poți petrece la final de program exact așa cum îți dorești tu și niciodată nu vei intră în criză de timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 8 =