FOCAR CORONAVIRUS LA AZILUL DE BĂTRÂNI DIN MUNICIPIUL BUZĂU

0
1586

Potrivit ultimelor date ale Direcției de Sănătate Publică la nivelul municipiului Buzău a fost confirmat un nou focar de infecție cu SARS-CoV-2 – Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ,,Alexandru Marghiloman”. Vorbim despre 32 de persoane care au fost confirmate confirmate pozitiv cu COVID -19. Dintre acestea 23 sunt beneficiari si serviciului, iar 9 sunt angajați ai azilului. La acest moment, la nivelul județului Buzău au fost declarate focare de infecție cu SARS-CoV-2, 4 azile de bătrâni – Costești, Aldeni, Tisău și Buzău – niciunul dintre acestea nefiind în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Medicii epidemiologi au anunțat că mai sunt active la nivelul județului Buzău alte 9 focare de infecție cu SARS-CoV-2. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență Buzău – Secția ATI: 13 persoane confirmate pozitiv; Spitalul Județean de Urgență Buzău- Secția Neonatologie: 3 persoane confirmate pozitiv; o fundație din comuna Cernătești: 4 persoane confirmate pozitiv; trei societăți din municipiu cu câte 5 persoane confirmate pozitiv în fiecare unitate, Biroul Vamal de Interior Buzău: 3 persoane confirmate pozitiv și căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinții Constantin și Elena” Costești cu 33 persoane confirmate pozitiv.

În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului.

Suplimentar, în urma anchetei epidemiologice desfășurate de DSP Buzău la la centrele pentru persoane vârstnice, au fost instituite următoarele măsuri: crearea unor circuite epidemiologice separate la nivelul unității, asigurarea funcționalității spațiului de izolare pentru cazurile suspecte de COVID-19, examen clinic zilnic al tuturor asistaților prin medicul de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =