EXPLOZIE DE CAZURI NOI ȘI DOUĂ DECESE, LA NIVELUL JUDEȚULUI BUZĂU

0
144

Explozie de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în județul Buzău, dar și două decese. Este vorba despre doi bărbați, unul de 87 de ani, iar celălalt de 82 de ani. Pacientul în vârstă de 87 de ani era rezident al azilului din Costești și după confirmarea cu SARS CoV-2, a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a și murit. Bărbatul suferea de demență senilă, insuficiență circulatorie cerebrală și insuficiență multiplă de organ. Celălalt pacient, de 82 de ani, s-a prezentat la Secția de Urgență a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu probleme respiratorii. Și el a fost testat pozitiv și a fost internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unde a decedat. Bărbatul avea hiptertensiune arterială, insuficiență renală cronică, adenom de prostată și insuficiență circulatorie cerebrală.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 64 de cazuri noi de COVID 19, 15 pacienți fiind testați și diagnosticați în laboratoare private. Cei 64 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 23 și 94 de ani. Nu mai puțin de jumătate dintre noii bolnavi provin din Căminul de bătrâni Alexandru Marghiloman din Buzău, 23 fiind beneficiari iar 9 angajați ai azilului. Direcția de Sănătate Publică Buzău a declarat Căminul de bătrâni Alexandru Marghiloman focar de coronavirus.

Deoarece, în acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 120 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu. Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 1.964, 1099 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 421 persoane se află în carantină, iar 187 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 61.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here