MUZEUL CHIHLIMBARULUI SE REDESCHIDE !

0
851

Zi importantă pentru Muzeul Județean, dar și pentru buzoieni și turiști. Muzeul Chihlimbarului, de la Colți se redeschide publicului, vineri, 21 august începând cu ora 12:00. Muzeul Județean Buzău devine astfel prima instituție muzeală din țară care deschide, în această perioadă de criză generată de pandemie, două expoziții permanente la sediile externe. După un amplu proces de reabilitare și modernizare, Muzeul Chihlimbarului se prezintă publicului ca o instituție modernă, din secolul XXI, devenind, prin soluțiile muzeotehnice propuse, un muzeu de referință în peisajul cultural românesc.

Pepite de chihlimbar, bijuterii (inele, cercei, pandantive, şiraguri de mărgele etc.), unelte de extracție și prelucrare a chihlimbarului (strung din lemn, ciocane, lămpaşe, târnăcop), toate vor putea fi admirate de către vizitatori într-un concept expozițional nou. Expozițiile de bază valorifică, de asemenea, colecția de flori de mină și exponate de paleofaună, din patrimoniul Muzeului Județean Buzău, precum femurul unui mamut, care a trăit acum 2,5 milioane de ani pe teritoriul județului Buzău.

Totodată, o parte importantă a conceptului expozițional este dedicată “Grotei Nucu-Bozioru”, monument unic al artei preistorice din spațiul țării noastre. Printre surprizele pregătite publicului se numără vitrina smart, prima de acest fel într-un muzeu românesc, și magazinul de suveniruri, de unde vizitatorii pot achiziționa amintiri din Buzău – obiecte personalizate cu imagini din colecțiile muzeului, dar și ale unor monumente istorice din județ. Accesul la vernisaj este permis cu respectarea normelor de igienă și distanțare socială, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 + = 92