MĂSURILE LUATE DE CĂTRE ADMINISTRAȚIA RÂMNICEANĂ, PENTRU DEBUTUL NOULUI AN ȘCOLAR

0
493

Pandemia de coronavirus a bulversat întreaga lume și, evident, a lovit crunt în mai multe domenii, afectat fiind și sistemul educațional. Într-o primă etapă, școlile ,,și-au pus lacătul pe uși” pe 9 martie, măsură întâmpinată cu îngrijorare de către societate. Mai apoi, anul şcolar s-a încheiat în 12 iunie, o altă etapă fiind susținerea în condiții speciale a  examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională. În toată această nebunie, Guvernul a împovărat autorităților locale cu o serie de măsuri impuse în lupta împotriva noului coronavirus. Începând cu luna martie și până în prezent, cheltuielile suportate de către toate autorităţile locale din ţară, indiferent de culoarea politică, au fost și sunt enorme, unele dintre primării aflându-se într-o situație financiară delicată. Deși li s-au promis bani de la Guvern pentru a amortiza cheltuielile, multe dintre administrațiile locale nu au văzut un leu în contul lor. În aceeași situație se află și Primăria Râmnicu Sărat, care potrivit edilului Sorin Cîrjan, bugetul administrației locale a fost serios afectat în urma acestei crize.

Și pentru că tot vorbeam despre cheltuieli suportate de către autoritățile locale în această luptă cu pandemia, spre exemplu Primăria Râmnicu Sărat a scos până acum din buget 3 milioane de lei, bani folosiți pentru implementarea măsurilor de siguranță impuse de către Guvern.

Deși situația este incertă, iar la nivel național s-au prezentat trei scenarii în care se vor desfăşura cursurile în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus, unitățile de învățământ din Râmnicu Sărat sunt pregatite pentru începerea cursurilor. Primarul Sorin Cîrjan a menționat că încă din luna martie municipalitatea a luat toate măsurile necesare privind asigurarea igienizării și efectuarea dezinfecției în școli.

Primarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, dă asigurări atât părinților, elevilor, cât și profesorilor, că noul an școlar va debuta în condiții de siguranță.

La acest moment, în municipiul Râmnicu Sărat funcționează cinci școli gimnaziale, un colegiu, un liceu teoretic, trei licee cu profil tehnologic și trei grădinițe cu program prelungit, care au în subordine alte unități destinate preșcolarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 + = 84