O NOUĂ ZI NEAGRĂ LA BUZĂU, CU ZECI DE CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRI CU CORONAVIRUS, DAR ȘI ALTE 3 DECESE

0
1102

Este vorba despre trei bărbați în vârstă de 59 ani, 67 de ani și 85 de ani. Bărbatul de 59 de ani s-a prezentat la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptome specifice Covid- 19, iar după confirmarea cu SARS CoV-2, a fost transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Pentru că starea i s-a înrăutățit, pacientul a fost dus la sectia de ATI a Spitalului Județean de Urgență Galați, unde a și murit. Acesta suferea de insuficiență respiratorie cronică.

Bărbatul de 67 de ani s-a prezentat și el cu probleme respiratorii la Spitalul Județean de Urgență Buzău, iar după ce a fost confirmat pozitiv a fost internat la Spitalul din Râmnicu Sărat. Ulterior el a fost transferat la Spitalul Victor Babeș din București, unde a decedat. Pacientul avea hipertensiune arterială, obezitate și litiaza renală.

Al treilea bărbat, de 85 de ani, a avut, de asemenea, probleme respiratorii și s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău. După confirmarea cu SARS CoV-2, el a rămas internat în secția ATI a spitalului unde a murit. Bărbatul suferea de insuficiență respiratorie cronică, hiptertensiune arterială și  insuficiență cardiacă.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 39 de cazuri noi de COVID 19, 9 pacienți fiind testați și diagnosticați în laboratoare private, iar un alt pacient într-o unitate sanitară din alt județ. Cei 39 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 6 luni și 90 de ani.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 1.870, 1067 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 431 persoane se află în carantină, iar 173 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 59.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 25