SEMNALE DE ALARMĂ

0
712

Viorel Holban, președintele PNL Râmnicu Sărat, trage un semnal de alarmă asupra mai multor probleme ale municipiului. Candidatul PNL la funcția de primar solicită autorităților locale să se implice în rezolvarea problemelor apărute în reabilitarea Colegiului Național ,,Alexandru Vlahuță,,, lucrări care au stagnat de trei luni. Holban afirmă că există riscul ca acest proiect guvernamental să nu se finalizeze din cauza autorităților, care nu ar fi reușit să îndeplinească procedurile pentru accesarea unui credit necesar cofinanțării proiectului de reabilitare. El atrage atenția că termenul de finalizare a lucrărilor este  luna martie a anului 2021.

Viorel Holban precizează că autoritățile din Râmnicu Sărat au alocat din bani publici sume pentru publicitate, însă nu au găsit soluții și pentru reabilitarea Colegiului Național ,,Alexandru Vlahuță”. Holban susține că mutarea temporară a elevilor în clădirea fostului Liceu Agricol, imobil reabilitat în perioada 2008-2016, nu înseamnă că autoritățile trebuie să fie linșitite și să nu mai continuie proiectul de reabilitare.

O altă problema sesizată de Viorel Holban vizează Colegiul Sanitar ,,Nicolae Păulescu” din municipiu, unitate care este pe cale să se desființeze. Holban spune că, în 2013, s-a implicat personal ca instituția de învățământ postliceal să funcționeze în Râmnicu Sărat și să ofere elevilor din zonă șansa de a se califica pentru un loc de muncă în sistemul medical. Astfel, peste 400 de elevi au terminat cursurile colegiului și și-au găsit locuri de muncă în farmacii sau în cadrul Spitalului Municipal.

Pe 13 august 2020, Colegiul Sanitar a fost înștiințat în scris de către conducerea Liceului ,,Victor Frunză”, că nu i se mai poate prelungi contractul de închiriere pentru că nu există spațiul solicitat. Neavând un loc în care să funcționeze, colegiul  trebuie să se mute într-o altă localitate, iar cei 240 de cursanți vor fi nevoiți să facă naveta la Buzău sau Focșani.

Viorel Holban face un apel la autoritățile locale pentru a chema urgent la discuții reprezentanții instituției de învățământ, astfel încât să se identifice un alt spațiu. El consideră că trebuie să existe un dialog între administrația locală și conducerea Colegiului, nu doar înștiințări scrise. Holban susține că unitatea de învățământ s-a adresat și Consiliului Local Municipal pentru a prezenta situația, însă reprezentanții Colegiului au fost  îndrumați să se adreseze în scris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 14