„DOVLEACUL BRÂNCUȘI”, O NOUA LEGUMĂ MINUNE

0
477

Cercetătorii Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău reușesc din nou să impresioneze. Din acest an, printre minunățiile create în serele stațiunii se regăsește și dovleacul Brâncuși. Această legumă stranie este recomandată diabeticilor însă poate fi cultivată și ca plantă decorativă. Cercetătorii buzoieni l-au omologat sub denumirea „Brâncuși”.

După numeroase încrucişări între soiuri autohtone, ameliorări de specii exotice, dar şi intervenţii genetice, echipa stațiunii a creat un dovleac care seamănă cu un șarpe. Este lung de doi metri, extrem de fraged şi poate fi consumat crud sau gătit. De asemenea, poate impresiona şi ca plantă ornamentală.

Rezultatul muncii de peste două decenii în laboratoarele staţiunii de cercetare se vede în toată sera. Printre creațiile de vârf este și buretele vegetal, tot un dovleac, dar cu numeroase întrebuințări. Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău deţine în portofoliu peste 60 de soiuri şi hibrizi omologaţi şi brevetaţi. Totodată, are în lucru alte zeci de creaţii, aflate în diferite etape ale cercetării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =