CARE MASCĂ ESTE MAI BUNĂ PENTRU COPII: DIN BUMBAC SAU CHIRURGICALĂ?

0
911

Ca părinte îți pui adesea nenumărate întrebări legate de acest subiect: „care este cea mai eficientă mască de protecție?” ori „cum îți convingi copilul să o poarte atunci când pleacă de acasă?”.

Opțiuni multiple

Există deja pe piață destul de multe tipuri de măști, dar părinții vor să știe ce tip de mască este cel mai eficient și mai sigur pentru copii în mediul școlar: măștile de pânză, cele chirugicale (medicinale), cu elastic, ori cu bretele care se leagă în diverse moduri.

Avantajele măștii de bumbac

Cea mai bună opțiune pentru majoritatea copiilor este masca de bumbac.Pe lângă faptul că sunt lavabile și reutilizabile, măștile din pânză sunt mai ușor de ajustat, deci le poți potrivi pe fața copilului, spre deosebire de cele chirurgicale, folosite mai degrabă în România. Un alt avantaj al măștilor din bumbac este că acestea nu irită pielea copiilor, cum fac cele medicinale și nici nu alunecă din poziția corectă, odată ce au fost bine așezate. Legăturile elastice sunt special create pentru a acoperi corect nasul și gura fără a da senzația de disconfort celor mici.

Vizierele sunt eficiente și sigure pentru copii?

Lumea medicală este adepta măștilor din bumbac pentru cei mici și consideră că sunt preferate în locul celor de unică folosință sau a vizierelor, cu scopul răspândirii virale. O vizieră protejează purtătorul, dar nu este la fel de eficientă pentru oprirea picăturilor infecțioase, deoarece laturile și partea de jos sunt deschise.OMS nu recomandă viziere în locul măștilor de orice fel pentru că se știe că acestea nu oferă o protecție similară împotriva particulelor aerosolizate . Dacă, cu toate acestea, copilul tău nu poate sau nu vrea să poarte mască și optezi pentru varianta vizierei, ai grijă ca aceasta să acopere întreaga față și până unde se termină bărbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =