BUZĂUL A DEPĂȘIT, DE LA DEBUTUL PANDEMIEI, 1800 DE CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRI CU CORONAVIRUS

0
422
Sursa foto: romania-insider.com

Direcția de Sănătate Publică anunță astăzi că, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au mai fost confirmate 47 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus. 6 buzoieni au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat, iar un pacient într-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 15 ani și 91 de ani. Ancheta epidemiologică este în desfășurare. Tot în ultimele 24 de ore s-au mai îregistrat și două decese în rândul pacienților cu Covid-19. Este vorba despre doi bărbați de 55 și respectiv 70 de ani. Bărbatul de 55 de ani cu antecedente de consum de alcool, s-a prezentat la secția UPU a Spitalului Județean de Urgentă Buzau cu simptomatologie respiratorie medie spre severă și sindrom confuzional.

A fost confirmat cu SARS COV-2, starea de sănătate s-a agravat și ulterior a survenit decesul. Ca și comorbidități, acesta prezenta sindrom confuzional în observație etiologică, limfopenie și etilism cronic. Cel de-al doilea bărbat decedat, s-a prezentat la secția UPU a Spitalului Județean de Urgentă Buzau tot cu simptomatologie respiratorie. A fost confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluția pacientului a fost una nefavorabilă și a decedat. Pacientul suferea de hipertensiune arterială, insuficiență circulatorie cerebrală, sechele post accident vascular cerebral.

Potrivit autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 1810, 1026 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 555 persoane se află în carantină, iar 164 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de  56.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 28