DATE ALARMANTE LA BUZĂU: 46 DE NOI CAZURI DE ÎMBOLNĂVIRE CU NOUL CORONAVIRUS ȘI 5 DECESE

0
503

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au mai fost confirmate 46 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul Coronavirus, cu vârste cuprinse între 13 ani și 88 de ani. 19 buzoieni au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat și un pacient într-o unitate sanitară din alt județ. Pe de altă parte, Buzăul mai înregistrează și 5 decese în rândul pacienților cu Covid-19.

Este vorba despre o femeie de 80 de ani și patru bărbați în vârstă de 77 de ani, 79 de ani, 88 de ani și 91 de ani, ultimii doi proveniți de la Căminul pentru persoane vârstnice Costești, declarat focar Covid 19. Femeia de 80 de ani s-a prezentat pe 6 august, la Spitalul Județeande Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie specifică, a fost confirmată cu SARS CoV2 și transferată la Spitalul din Râmnicu Sărat. Starea de sănătate a acesteia se agravează și este transferată pe secția de ATI, două zile mai târizu, iar pe 13 august survine decesul. Bătrâna suferea de enterocolită cu clostridium dificile, insuficiență hepatică, insuficiență respiratorie acută, hipertensiune arterială și cardiopatie ischemică cronică.

Bărbatul de 77 de ani s-a prezentat pe 29 iulie, la Spitalul Județeande Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS CoV2 o zi mai târziu și internat în Spitalul din Râmnicu Sărat, pe secția de ATI – starea pacientului fiind gravă. Pe 13 august survine decesul. Bărbatul suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială și accident vascular ischemic.

Pacientul de 79 de ani, cunoscut cu patologie pulmonară, s-a internat în stare gravă în SJU Buzău cu simptomatologie specifică. A fost confirmat pe 12 august cu Covid-19, data în care pacientul a decedat. Bărbatul prezenta și alte afecțiuni precum: boală pulmonară, dependență de concentrator de oxigen, fibrilație arterială, boală cardiacă ischemică și insuficiență renală acutizată.

Ultimele două decese s-au înregistrat în rândul bătrânilor din Căminul pentru persoane vârstnice Costești. Este vorba despre un bărbat de 88 de ani, din Buzău, care a fost internat la Spitalul din Râmnicu Sărat în urma testului pozitiv pentru Covid 19 în 10 august. Starea bătrânului s-a agravat foarte rapid, iar 3 zile mai târziu se constată decesul. Bărbatul suferea de hipertensiune arterială, antecedente de tumoră de colon operată, purtător de colostomă, stenoză aortică și boală pulmonară.

Cel de-al doilea rezident al Centrului pentru Persoane Vârstnice Costești care a decedat avea 91 de ani. Era simptomatic,  a fost testat și confirmat cu SARS CoV2 pe 8 august. Simptologia se agraveaza, iar pe 10 august survine decesul. Acesta suferea de demență mixtă.

După ce virusul a intrat în centrele de la Aldeni și Costești, unde a ucis câțiva bătrâni, în timp ce alții sunt în stare gravă, în spital, recent coronavirusul a lovit și în azilul de bătrâni ,,Încredere, speranță, înțelegere” din Haleș, comuna Tisău. 10  angajați din cadrul centrului sunt infectați cu coronavirus, fiind depistați pozitiv la testarea periodică.

Potrivit autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 1763, 1018 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 521 persoane se află în carantină, iar 163 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de  54.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 14 = 23