RER SUD RECOMANDĂ BUZOIENILOR SĂ OPTEZE PENTRU FACTURA ELECTRONICĂ ȘI PLATA ON-LINE!

0
663

Preocuparea RER SUD SA, operatorul de salubritate, pentru menținerea orașului curat este cunoscută buzoienilor de ani buni, de când afost demarată o amplă campanie de promovare și de implementare a unui sistem de colectare separatăa deșeurilor. Însă, puțini cunosc probabil, faptul că întreaga politică firmei are în vedere protejarea mediului înconjurător, chiar și activitatea internă are în vedere diminuarea impactului asupra mediului. Având în vedere numărul mare de buzoieni care dețin contract cu firma de salubritate, RER SUD generează și o cantitate semnicativă de hârtie ca urmare a tipăririi facturilor emise către clienți. Toate aceste facturi tipărite înseamnă copaci tăiați și resurse energetice consumate pentru fabricarea hârtiei pe care urmează a fi tipărite facturile.

După ce au fost achitate, acestea ajung la coșul de gunoi, în cel mai bun caz în sacul gaben, și intră în circuitul pentru reciclarea lor sau, într-un caz nefericit, sunt aruncate amestecat cu alte tipuri de deșeuri, fapt ce conduce la diminuarea șanselor de recuperare și reciclare. În acest sens, RER SUD a luat, de câțiva ani, măsuri și oferă buzoienilor posibilitatea de a primi factura pe e-mail și de a o achita on-line, reducând astfel impactul asupra mediului al generării deșeurilor de hârtie. Deși acest sistem este activ de mai mulți ani, un număr redus de buzoieni alege varianta economică și benefică de a primi factura în variantă electronică și de a o plăti folosindu-se de tehnologia modernă.

De aceea, RER SUD a luat decizia de a bate la ușa fiecărui buzoian pentru a actualiza baza de date și pentru a explica beneciile facturii on-line. Această acțiune este una de durată, interacțiunea cu oamenii necesitând timp pentru o corectă informare și, ulterior, pentru a se obține acordul acestora de a participa la demersul de a reduce consumul de hârtie. Orice factură tipărită în minus înseamnă copaci salvați și oxigen mai mult pentru plămânii noștri.

,,Modul în care alegem să ne plătim facturile la utilități inuențează, cu siguranță, calitatea mediului în care trăim. La o primă vedere pare că nu ar avea nicio legătură una cu alta, dar, dacă suntem puțin atenți, putem observa legătura dintre facturile tipărite pe hârtie, copacii tăiați din care se face celuloza ca materie de bază pentru hârtie și depozitarea deșeurilor de hârtie generate de fiecare dintre noi. Așadar, orice hârtie folosită înseamnă resurse naturale consumate, energie consumată și, în cele din urmă, în cele mai multe cazuri, poluarea mediului prin aruncarea deșeurilor de hârtie în locuri neamenajate special sau amestecate cu alte tipuri de deșeuri. Încurajăm buzoienii să-și achite facturile online și să opteze pentru factura electronică. În acest mod, se economisește timp și nu există riscul să se piardă factura. Mai mult decât atât, comunicarea virtuală în ceea ce privește sistemul de facturare și plată este cel mai ecient și cel mai rapid. Am creat pentru buzoieni un sistem ce oferă posibilitatea de emitere electronică a facturilor și de plată on-line a acestora, prin crearea unui cont pe site-ul nostru, unde aceștia pot avea acces oricând la istoricul facturilor, al plăților și unde se pot înregistra și plăti. Pentru a actualiza baza de date și pentru a primi acordul emiterii electronice a facturilor, am demarat o acțiune pe teren pe care am cumulat-o și cu una de inventariere a seriilor pubelelor. În acest fel vrem să vericăm starea recipientelor, pentru a lua măsuri acolo unde situația o impune”, spune Denisa Hâncu, specialist în Relații Publice, RER SUD SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 3 =