SPOR DE CEL PUȚIN 30% ADĂUGAT LA SALARIUL DE BAZĂ! ATÂT VOR PRIMI BUGETARII DIN DIRECȚIILE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ ȘI DIN PREFECTURI, PENTRU STAREA DE ALERTĂ

0
545

Bugetarii care lucrează în Direcțiile de Sănătate Publică și în prefecturi vor primi de 30%, respectiv 40%, din salariul de bază, pentru starea de alertă. Asta prevede Ordonanța de Urgență care a apărut luni, în Monitorul Oficial. Aceste sporuri se acordă de la momentul intrării în vigoare a actului normativ și până la ieșirea din starea de alertă.

Angajații DSP-urilor vor beneficia de spor pe perioada stării de alertă, dar doar începând cu data de 10 august, scrie avocatnet.ro. Un angajat al unei DSP beneficiază de spor dacă „execută, conduce sau coordonează misiuni și sarcini de serviciu pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19”. Astfel, sporul adăugat la salariul de bază va fi de:

  • 40%, pentru directorul executiv și pentru directorii executivi adjuncți;
  • 30%, pentru funcționarii publici încadrați în serviciul de control în sănătate publică.

De un spor la salariul de bază va beneficia și personalul instituțiilor prefectului, care este implicat în activități de prevenire și combatere a efectelor pandemiei. Sporul va fi de 30% din salariul de bază, iar celelalte condiții se aplică la fel ca în cazul angajaților DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =