GALERIE FOTO: PARCĂRI SMART ÎN LOCUL GARAJELOR RUGINITE DIN BUZĂU

0
163

Primăria Municipiului Buzău a demarat anul trecut, odată cu demolarea garajelor în mai multe zone aglomerate, un Studiu de fezabilitate privind amplasarea de parcări supraetajate pe terenurile respective. Pentru început s-a urmărit zona Cartierului Episcopiei (Micro 3), considerat a fi unul dintre cele mai aglomerate și compacte cartiere ale orașului. Soluția oferită de specialiști este aceea a unei parcări modulare de tip SMART PARKING cu regim de înălțime P+1.

Ce presupune această parcare? Vor fi 15 locuri de parcare pentru autoturisme și un spațiu destinat unui număr de 15 biciclete, cu sistem de control acces și camere de supraveghere, adică în condiții de securitate deplină.

Sistemul pare să fie unul eficient, în contextul în care ar putea conduce la o dublare a locurilor de parcare pe fiecare amplasament, chiar la o triplare a acestora. Noua parcare este compusă dintr-o structură metalică cu platforme culisante, nu necesită autorizație de construire amplasarea acesteia și poate fi mutată atunci când în cartier nu mai sunt necesare locurile de parcare suplimentare. Fiecare platformă este dotată cu motoare care permit culisarea atât pe verticală cât și pe orizontală, practic pentru montarea acesteia fiind necesar doar un branșament electric.

,,Am oferit aceste detalii tehnice pentru a vă forma o opinie despre aceste sistem foarte eficient din punctul meu de vedere. Rezolvăm două probleme majore, parcarea autoturismelor și a bicicletelor celor care locuiesc la bloc. (…) Vom implementa acest sistem în cartierul Episcopiei, apoi va fi extins și în alte zone ale orașului!..”, a anunțat viceprimarul municipiului Buzău, Ionuț Apostu. Prețul unei astfel de parcări echipată complet este de aproximativ 100.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here