INAUGURĂRI DE WEEKEND, LA BUZĂU

0
380

Istoria nu se poate învăţa doar din cărţi! Este convingerea reprezentanților Primăriei Buzău care au decis să realizeze o expoziţie permanentă de fotografii din vremurile trecute, într-o locație din centrul orașului, recent inaugurată. După modelul galeriei în aer liber de pe Calea Eroilor, fotografii de mari dimensiuni, ce redau momente importante din istoria Buzăului, au fost montate chiar în incinta pasajului de pe Bulevardul Unirii, din zona catedralei Sfântul Sava. Expoziția inedită conține printre altele o poză a documentului prin care Buzăul a fost atestat pentru prima.

Alte fotografii ilustrează intrarea lui Cuza în Buzău, inaugurarea de către Carol I a căii ferate București – Buzău – Galați, vizita regelui Carol al II-lea la Cimitirul Eroilor din Buzău, dar și decernarea premiului Nobel hasdeianului George Emil Palade. Tot duminică, autoritățile locale vor inaugura cel mai nou  parc al municipiului Buzău. Este vorba despre parcul ,,Sfinții Martiri Brâncoveni”, aflat lângă catedrala Sf. Sava, vis a vis de pasajul reabilitat de pe Bulevardul Unirii.

De asemenea, autoritățile buzoiene au în plan  transformarea pasajului subteran de la Gara Buzău într-un spatiu expozitional dedicat istoriei CFR, în contextul în care în acest an se împlinesc 150 de ani de la darea în funcţiune a liniei ferate Bucureşti – Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rezolvă Captcha + 83 = 87