CAI CHINUIȚI DE STĂPÂNI, ÎN LOCALITATEA BUZOIANĂ VÂLCELELE

0
589

Scene pline de cruzime, în care doi cai înhămaţi la căruţe erau chinuiţi şi snopiţi în bătaie de stăpânii lor de etnie romă, au fost filmate duminică în localitatea buzoiană Vâlcelele. Imaginile au fost postate ulterior de Tudor-Tim Ionescu, activist în domeniul protecţiei animalelor și consilier general în Bucureşti, pe rețelele de socializare.

În filmul de un minut şi jumătate pot fi văzuți doi indivizi care lovesc caii înhămaţi la căruţe pentru a-i scoate dintr-un şanţ. Epuizat, unul dintre cai alunecă şi cade în genunchi. Imaginile au fost văzute și de către polițiștii buzoieni care s-au sesizat în acest caz și au demarat cercetările, identificându-i la scurt timp pe agresorii animalelor.

În primul rând, este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din localitatea Vâlcelele care, aflat sub influența băuturilor  alcoolice, a început să își lovească animalul care nu mai răspundea comenzilor, în momentul în care trecea pe lângă o altă căruță, condusă de un bărbat de 34 de ani, de fel tot din Vâlcelele. Și bărbatul de 34 de ani și-a lovit calul.

Potrivit legii, maltratarea, schingiuirea, mutilarea și uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept, sunt catalogate drept infracţiuni. Tinerii găsiți vinovați riscă închisoarea de la 3 luni la un an sau amendă penală între 1.200 lei şi 120.000 lei. De asemenea, cei doi indivizi pot primi interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =