DEZASTRU ECOLOGIC, PE RÂUL SLĂNIC

0
455

Este ceea ce reclamă localnicii din comuna Beceni care au semnalat autorităților că albia râului este asaltată de munți de gunoaie, iar apa Slănicului este poluată permanent de deversări de ape menajere. Echipe de control ale Prefecturii Buzău au verificat, în acest weekend, cele reclamate iar concluziile sunt extrem de îngrijorătoare: gunoaiele aruncate în albia râului Slănic pot avea un impact devastator pentru mediul înconjurător, cu grave consecințe, inclusiv de ordin penal. Prefectura Buzău este extrem de îngrijorată și de numeroasele incendii din Beceni ai căror autori nu sunt niciodată identificați. Reprezentanții Prefecturii consideră că ar putea fi o legătură între depozitările ilegale de gunoaie și aceste incendii.

Aceștia mai spun că, deși sesizările localnicilor din Beceni au fost transmise Gărzii Naționale de Mediu, cu dovezi clare anexate, comisarii veniți în control au constatat că reclamațiile nu se susțin. Este și motivul pentru care responsabilii Prefecturii bănuiesc că verificările programate de autoritățile centrale sunt anunțate factorilor locali de decizie, astfel încât eventualele nereguli să poată fi ,,acoperite”. Prefectul Leonard Dimian chiar acuză Garda de Mediu Buzău de complicitate.

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim, consideră că acuzațiile prefectului Leonard Dimian sunt doar un atac politic: ,,Leonard Dimian, prefectul Buzăului, își caută refugiul la Garda de Mediu, după valul de demiteri efectuate de Guvern la mai multe Prefecturi din țară. Săptămâna trecută a scăpat și doar dintr-o greșeală de redactare nu a fost inclus pe lista celor demiși. În această săptămână nu se știe dacă va mai avea noroc, pentru că ultimele sale acțiuni îl fac incompatibil cu funcția de prefect”. În urma neregulilor identificate la Beceni, prefectul va cere controale în regim de urgență, prin intermediul Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 62 = 68