DIN TOAMNĂ ÎNCEPE ȘCOALA! 3 SCENARII PENTRU RELUAREA CURSURILOR

0
532

Este oficial! Pe  14 septembrie va incepe scoala pentru majoritatea elevilor, după cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis. Deciziile vor fi luate, însă, la nivel local, în funcţie de evoluţia epidemiologică.

Autoritatile au stabilit trei scenarii în funcție de care școlile ar putea fi închise total sau parțial, pe baza numărului de noi infecții Covid-19 la mia de locuitori din fiecare localitate.

Pe 14 septembrie începe noul an școlar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge fizic la școală. Pentru a ține cont de impactul pandemiei, în fiecare școală au fost elaborate trei scenarii in funcție de numărul de bolnavi. Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde – când mai puțin de o persoană, în medie, a fost confirmată pozitiv în ultimele 14 zile în acea localitate, scenariul galben – între 1 și 3 persoane în medie și scenariul roșu când au apărut mai mult de 3 bolnavi noi. Aceste scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în școală. Felul în care va funcționa fiecare unitate școlară va fi decis local. Decizia se descentralizează la nivel de județ”, a precizat președintele Klaus Iohannis

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 57 = 60