TINERI DIN VASLUI, CU SIMPTOME DE COVID-19, LA DISTRACȚIE, PE LITORAL

0
531
Foto cu caracter ilustrativ

Autoritatile sanitare din Vaslui sunt in alerta maxima dupa ce doua tinere au fost confirmate cu COVID-19 in urma unui majorat. Dupa petrecere, grupul de aproape 40 de tineri a plecat pe litoral, desi unii dintre ei prezentau semne de boala, iar una dintre fete efectuase testul COVID-19 si nu primise rezultatele.

Astfel, o familie din Vaslui a organizat o petrecere de majorat, la care au fost invitati aproximativ 40 de tineri. Dupa petrecere, grupul de tineri a plecat pe litoral, la Costinesti, desi prezentau semne de raceala. Una dintre adolescente din grup, fiica unui ambulantier al Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Vaslui, a fost pe 31 iulie in Unitatea Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, dusa de tatal sau, deoarece prezenta semne de raceala, potrivit Adevarul.ro.

A fost testata pentru COVID-19, apoi a plecat acasa. Adolescenta nu a mai asteptat rezultatele testului si a plecat impreuna cu prietenii la mare. Din cauza numarului mare de solicitari, rezultatele testelor COVID-19 nu mai pot fi comunicate pacientilor in termen de 24 de ore, asa cum se intampla pana nu demult.

Potrivit reprezentantilor DSP Vaslui, la Costinesti, cei aproape 40 de tineri s-au cazat la vile si la pensiuni particulare. In cursul zilei de 3 august, rezultatele testelor COVID-19 au confirmat ca fiica ambulantierului este infectata cu virusul SARS-CoV-2. In aceeasi zi, tatal adolescentei s-a deplasat pe litoral cu o ambulanta a SAJ Vaslui pentru a-si aduce fiica la spitalul din Barlad, unitatea suport pentru pacientii COVID-19 din judetul Vaslui.

Pe langa fiica ambulantierului, o alta tanara prezenta si ea la majorat si ulterior pe litoral a primit confirmarea ca este infectata cu virusul SARS-Cov-2.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Vaslui a precizat ca situatia este foarte dificila in cazul de fata, deoarece si alti tineri din grup aflat pe litoral prezinta simptomatologie specifica COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =