ȘCOALA ONLINE, IMPOSIBILĂ ÎN SĂRĂCIE

0
442

Elevii săraci din mediul rural vor fi cei mai afectaţi dacă din toamnă cursurile vor fi ţinute online. Un studiu al asociaţiei World Vision România arată că peste 40% dintre elevii din mediile defavorizate nu au făcut școală online, după întreruperea cursurilor. Peste 60% dintre părinți nu au lucrat, iar aproape jumătate nu au reușit să asigure alimente rechizite și produse de igienă pentru familia lor. Lipsa predării faţă în faţă cu dascălii îi va afecta serios pe copiii din rural şi va adânci diferenţele sociale, spun psihologii.

Studiul  arată că la sate numai 64% dintre profesori au ţinut ore online,  iar peste jumătate dintre părinţi nu au un dispozitiv digital pentru fiecare elev din familie.Din punctul de vedere al accesului la educaţie, el nu a fost posibil peste tot în România offline, doar 60 la sută dintre copiii din mediul rural au participat la cursuri online.

În satele româneşti, una din patru şcoli nu are conexiune la Internet, 9 din 10 şcoli nu au laptop sau tablete, în timp ce 87% dintre directorii de școală cred că învăţarea online nu trebuie extinsă. Iar 60% dintre ei spun că procesul educațional va fi afectat din cauza pandemiei și materia trebuie reluată.

Astăzi, președintele Klaus Iohannis va avea  de la ora 15:00 la Palatul Cotroceni o ședință pe tema educației cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri din executiv. Întâlnirea are ca scop conturarea unor strategii și scenarii legate de deschiderea noului an școlar. Şeful statului este de părere că școala nu va începe în condiții normale pentru că pandemia nu va dispărea până în luna septembrie. În opinia sa, ar fi dificil ca școala să se desfășoare doar în regim online și de aceea autoritățile tind să se îndrepte către un scenariu mixt.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =