ROMÂNIA, PE LISTA ROȘIE COVID-19, ÎN CEHIA

0
436

Cehia a introdus de ieri România pe lista roșie COVID-19. Suntem singura țară din Uniunea Europeană în această situație, din cauza deteriorării situației epidemiologice de la noi.

Astfel, românii vor mai putea merge în acest stat european doar dacă își fac testul pentru noul coronavirus, pe cheltuiala proprie. Toate persoanele care au locuit mai mult de 12 ore în ultimele 14 zile pe teritoriul României trebuie să își notifice prezența autorităților sanitare imediat după intrarea pe teritoriul Cehiei și să prezinte ulterior Direcției de Sănătate Publică, pe raza căreia se află locul de reședință, un test privind infecția cu COVID-19.

Au intrat în vigoare restricții și pentru Belgia, ce îi vizează pe românii din 24 de județe. Autoritățile belgiene au introdus regiuni ale României pe lista roșie, iar persoanele care vin din aceste zone trebuie să intre în autoizolare și să facă un test pentru depistarea noului coronavirus, test efectuat de autoritățile din această țară. Pe lista roșie sunt incluse regiunile centru, sud-est, sudul Munteniei și sud-vestul Olteniei.

Belgia a înăsprit recent măsurile de protecție împotriva răspândirii noului coronavirus, după ce a ajuns la aproximativ 69.000 de cazuri de infectare și aproape 10.000 de decese.Este una dintre țările cu cel mai mare număr de morți raportat la numărul de locuitori.

Recent, Italia a prelungit pe termen nedefinit obligația de izolare timp de 14 zile pentru români. Şi Ungaria și Slovenia au anunțat  noi condiții de intrare în aceste state.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 70 = 78