LA BUZĂU, 15 NOI CAZURI DE COVID-19 ȘI UN DECES

0
142

Numărul de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, în județul Buzău, continuă să se mențină la un nivel mai scăzut față de perioada anterioară. Din păcate, în statistici a mai apărut un deces. Este vorba despre un pacient cu leucemie de 76 de ani, care pe data de 2 iulie s-a prezentat la Spitalul Universitar București pentru a beneficia de tratament specific. O zi mai târziu acesta a fost testat și confirmat cu coronavirus. Pe 6 iulie, bărbatul a fost contactat de către Direcția de Sănătate Publică Buzău și internat în Secția de Boli Infecto-Contagioase a Spitalului Județean Buzău. Starea sa de sănătate a evoluat însă  nefavorabil și pe 15 iulie a fost transferat transferat la Spitalul Victor Babeș din București, unde a și murit, pe 31 iulie. În afară de leucemie limfatică cronică, bărbatul suferea și de fibrilație atrială.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 15  cazuri noi de COVID 19, 2 pacienți fiind testați și diagnosticați în laboratoare private. Cei 15  pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 10 luni și 73 de ani. Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării pacienților cu COVID sunt, în prezent, ocupate, un numar de 13  pacienti confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 1.391, 723 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 308 persoane se află în carantină, iar 208persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 40.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here