AMENZI MARI PENTRU NERESPECTAREA PROGRAMULUI IMPUS TERASELOR

0
844

Patronii de terase , baruri, cluburi, cazinouri sau săli de jocuri de noroc riscă amenzi  de până la 5000 de lei, dacă nu respectă restricțiile de funcționare impuse de autorități, în contextul pandemiei de coronavirus.

Începând de duminică, în astfel de locații din  județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și în municipiul București, activitatea se suspendă intre orele 23.00 si 6.00 dimineața.

Comitetul National pentru Situatii de Urgență a stabilit aceasta masură , pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire, daca situatia epidemiologică o va impune.

Concret, în hotararea CNSU scrie că programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile si  barurile, nu poate începe înainte de orele 06:00 și nu se poate prelungi după orele 23:00.

În al doilea rând, sunt vizate activitățile de jocuri de noroc, din aceleași șapte județe și din București, care nu se mai pot ține între orele 11 noaptea și 6 dimineața.

Potrivit legii, nerespectarea de către conducătorii instituțiilor sau operatorilor economici a condițiilor stabilite , prevede măsura de limitare ori de suspendare pe durată determinată a activității,  iar sancțiunea pentru această contravenție este amenda de la 1.000 la 5.000 de lei. Amenda se poate achita în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal la jumătate din cuantumul aplicat si nu din minimul legal.

Restricționarea programului teraselor , barurilor și cluburilor a fost stabilită  luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 18 = 19