2.500 DE LEI DE LA GUVERN, PENTRU PERSOANELE CARE AU LUCRAT ÎN REGIM DE TELEMUNCĂ, PENTRU ACHIZIȚIONAREA DE ECHIPAMENTE IT

0
737

Persoanele care au lucrat in regim de telemunca pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achizitionarea de echipamente IT. Banii se vor acorda la cererea si prin intermediul angajatorului, scrie legestart.ro. Conditia pentru aceasta masura este ca persoana respectivă să fi lucrat minimum 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada stării de urgență. Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaților.

Mai exact, dacă angajatorul apelează la reducerea timpului de muncă pentru salariat, acesta va fi plătit cu 50 % din salariu, iar statul oferă o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul inițial și salariul de după modificarea programului de muncă. Sumele se vor plăti prin același mecanism de rambursare ca la șomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei și de acestea pot benficia aproape  700.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 13