26 DE NOI CAZURI ȘI DOUĂ DECESE, ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
553

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 26 de cazuri noi de COVID 19, 2 pacienți fiind testați și diagnosticați în alte județe, iar alți 6 fiind au fost reconfirmați cu COVID după retestare. Cei 26 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 4 ani și 71 de ani. Deoarece, în județul Buzău, toate paturile destinate internării pacienților cu COVID sunt, în prezent, ocupate 70 de pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

De asemenea, în decursul celor 2 de ore s-au înregistrat și două decese. Este vorba despre un bărbat de 81 ani din Buzău, care s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pe 22 iulie cu simptomatologie respiratorie. Următoarea zi, acesta a fost confirmat cu SARS CoV2 și transferat mai apoi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Evoluția bolii a fost nefavorabilă, forma bolii agravându-se, iar în cursul zilei de ieri a fost constatat decesul. Bărbatul suferea de bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPOC), sechele AVC, boala coronariană ischemică și insuficiență cardiacă.

Un alt deces s-a înregistrat la o femeie de 40 de ani din Râmnicu Sărat care s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență Buzău pe 23 iulie cu simptomatologie respiratorie specifică virusului Covid 19. A fost confirmată cu SARS CoV2 în 24 iulie și a rămas internată în SJU Buzau. În urma agravării simptomatologiei femeia a fost transferata la Spitalul Județean de Urgență Constanța în 29 iulie. O zi mai târziu survine decesul. Femeiea suferea de hipertensiune arterială, obezitate și  insuficiență respiratorie cronică.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 1333, 698 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 188 persoane se află în carantină, iar 224 persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 38.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =