SFATURI PENTRU UN BRONZ DE INVIDIAT

0
536

        Este vară și este timpul de plajă și de bronzat. Cu respectarea normelor de distanțare pentru evitarea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, specialiștii recomandă câteva sfaturi utile pentru obținerea unui bronz de invidiat.

 Alegerea loțiunii de bronzat

Se cunoaște faptul că radiațiile ultraviolete pot afecta sănătatea pielii. Chiar dacă vrei un bronz rapid, este important să folosești o loțiune pentru protecție solară cu SPF de cel puțin 15.În absența protecției pielii, riscul de arsuri este mare. Este indicat să cauți din timp loțiunea și să ceri sfaturi de la farmaciști în vederea alegerii unui produs corespunzător tenului tău.

Pregătirea pentru bronzare

Al doilea pas este reprezentat de pregătirea pentru bronzare care începe de acasă cu exfolierea pielii. Straturile de țesut mort ce nu sunt eliminate la timp pot afecta mai târziu bronzul.Este important să exfoliezi cu grijă pielea, într-un mod delicat, acordând atenție suplimentară zonelor cu tegument mai gros: coate și genunchi. Odată ce ai exfoliat pielea, este important să o protejezi corect, cu cremă hidratantă și cu o loțiune de bronzat.

Preocuparea pentru bronzarea uniformă

Dacă vrei un bronz omogen, întoarce-te pe burtă sau pe spate la maxim 30 de minute cât timp stai la soare. Expunerea pielii timp îndelungat la razele directe ale soarelui nu este recomandată, nici pentru sănătatea pielii, nici pentru un bronz reușit.

Respectarea intervalelor de expunere la soare

Dermatologii recomandă să se evite perioada 11.00-17.00 în care razele ultraviolete sunt la intensitate maximă. Este recomandat bronzul de dimineața sau dupa ora 17.00, mai ales în primele zile de plajă. Deoarece expunerea excesivă la soare poate provoca arsuri, iar bronzul este pierdut, este important să nu petreci mai mult de două ore în primele două zile dedicate bronzului.

Hidratare cu apă după perioadă de expunere la soare

Este foarte important ca după expunerea pielii la soar, să fie făcut duș rapid cu apă. Atenție, dacă veți folosi săpunul sau gelul de duș, cu cât sunt mai puternice, cu atât întârzie mai mult bronzul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 9 = 12