RÂMNICENII NU PAR INTERESAȚI DE ANGAJAREA UNOR BONE, CU BANI DE LA STAT

0
581

Până acum nicio persoană nu s-a adresat Direcției de Asistență Socială pentru a solicita acordarea ajutorului financiar acordat de stat pentru îngrijirea copiilor de vârstă preșcolară. Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Râmnicu Sărat consideră însă că legea este greu de aplicat, pentru că sunt multe condiții pe care familiile, dar și bonele trebuie să le îndeplinească. În primul rând, bona trebuie să aibă cursuri acreditate de Ministerul Educației și să fie angajată cu contract de muncă.

Direcția de Asistență Socială Râmnicu Sărat așteaptă totuși cereri din partea famiilor care doresc să angajeze bone. În funcție de numărul solicitărilor, autoritățile locale vor stabili ce buget alocă pentru acordarea ajutoarelor. Modul de acordare a unui ajutor financiar familiilor pentru plata bonelor a fost votat în ședința Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat din luna iunie. De acest ajutor pot beneficia râmnicenii ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depăşesc 3.500 de lei.

De asemenea, părinţii trebuie să nu aibă datorii la bugetul local. Potrivit legii, solicitantul sprijinului financiar are obligaţia de a depune la Direcția de Asistenţă Socială, din 6 în 6 luni, o declaraţie pe propria răspundere privind menţinerea condiţiilor de acordare a ajutorului. Neîndeplinirea acestei obligaţii în termen de maximum 30 zile de la împlinirea termenului de 6 luni conduce la încetarea dreptului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 75 = 76