UN NOU VAL DE ÎMBOLNĂVIRI CU CORONAVIRUS, ÎN JUDEȚUL BUZĂU, DAR ȘI UN DECES

0
541

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 26 de cazuri noi de COVID 19, 3 pacienți fiind testați și diagnosticați în laboratoare private. Acestor cazuri se adaugă alte 10 persoane retestate și reconfirmate pozitiv. Cei 26 de pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 11 luni și 73 de ani.

De asemenea s-a înregistrat și un nou deces. Este vorba despre un bărbat de 77 ani din Buzau confirmat cu SARS CoV2 încă din 9 iulie și internat, inițial, la Spitalul din Ramnicu Sarat. Cum starea de sanatate a acestuia s-a agravat progresiv, pacientul a fost transferat și internat în sectia de ATI a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Bărbatul de 77 de ani prezenta multiple comorbidități: hipertensiune arterială,  insuficienta renala cronica și insuficienta cardiaca congestivă.

Întrucât, în județul Buzău, toate paturile destinate internării pacienților cu COVID sunt, în prezent ocupate, 60 de pacienti confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu. Din nefericire, numărul de focare de coronavirus din județul Buzău a ajuns la 18. Ultimult focar a fost confirmat la Biserica Greci, acolo unde cei 3 preoți, dar și o angajată a lăcașului cu cult au fost confirmați cu COVID-19. Trei dintre slujitorii bisericii au fost internați în spital, în timp ce al patrulea bolnav este în izolare la domiciliu.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 1.182, 654 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, 141 peroane se află în carantină, iar 134 de persoane, în izolare la domiciliu. Numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, este de 34.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =