ZILIERII SUNT TOT MAI GREU DE GĂSIT

0
581

Piața românească nu duce deloc lipsă de fructe de pădure autohtone, dulci, aromate și sănătoase. În județul Buzău, la Poșta Câlnău, un fermier și-a tot extins cultura de zmeură și a ajuns să distribuie fructe în piețe mari, dar și în câteva lanțuri de supermarketuri. Pentru că nu găsește suficientă forță de lucru în localitate, a dat anunț de angajare pe Facebook ca să găsească zilieri serioși, iar telefoanele au început să sune. Această doamnă a venit la cules de zmeură în urma anunțului postat pe Internet de Dănuț Panait, fermierul care cultivă fructele de pădure. Pentru ea, munca la câmp este o relaxare de unde pleacă seara și cu niște bani în buzunar.

Femeia culege cot la cot cu proprietarii plantației și cu alți cinci muncitori din zonă. Sunt de ajuns, deocamdată, pentru că ritmul coacerii este încă lent. Spre sfârșitul lunii, recolta va fi însă din abundență iar nevoia de culegători va fi una stringentă. Oricine poate încerca munca în plantația de fructe de pădure, după numai câteva sfaturi de la vechii culegători. Cultivarea zmeurei este o afacere profitabilă, spune fermierul buzoian, care de peste zece ani are grijă de butaşii plantaţi pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi.

Obține un profit anual de aproximativ 4.000 de euro de pe fiecare o mie de metri pătrați de teren. Cultivatorul de zmeură din Poșta Câlnău dă asigurări că zilierii lui pot obține venituri mulțumitoare. Va avea de unde să-i plătească, deoarece va produce zilnic peste 500 de kilograme de zmeură pe care o livrează în supermarketuri și piețe din judeţe din sudul şi estul ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =