PANDEMIA DE CORONAVIRUS NU A INFLUENȚAT DELOC PREFERINȚELE ELECTORATULUI DIN RÂMNICU SĂRAT

0
1935

Cel puțin asta arată un sondaj al Biroului de Cercetări Sociale realizat în perioada 2- 5 iulie. Potrivit cercetării sociologice, Viorel Holban, candidat al PNL și fost primar al muncipiului Râmnicu Sărat ocupa o pozitie confortabila in preferintele cetățenilor, cu peste 52% din voturi. La rândul său, actualul primar, Sorin Cîrjan, candidat al PSD ar înregistra cu puțin peste 28 de procente. Viorel Holban spune că a solicitat acest sondaj pentru a afla pe ce loc se clasează, în acest moment, în peferințele cetățenilor.

În ultima jumătate de an, Biroul de Cercetări Sociale a realizat la Râmnicu Sărat două sondaje de opinie, unul la comanda Partidului Național Liberal și altul la comanda candidatului Viorel Holban. Ambele cercetări au arătat că preferințele electorale ale cetățenilor orașului se concentrează pe doi candidați: fostul primar Viorel Holban și actualul edil, Sorin Cîrjan. Ultimul sondaj, realizat la începutul lunii iulie a arătat o mai mare accentuare a polarizării preferințelor electorale, în sensul că cei doi candidați obțin împreună peste 80% din voturile alegătorilor. De asemenea, opiniile exprimate în cele două sondaje indică și un favorit clar, fostul primar Viorel Holban, care întrunește mai mult de jumătate din voturi.

În ceea ce privește performanțele și eșecurile fiecăruia dintre cei doi candidați, Sorin Cîrjan este perceput de alegători că a făcut mai multe investiții în sport, terenuri sportive, dar și spectacole și festivaluri. Lui Viorel Holban îi este recunoscută activitatea de modernizare a pieței centrale și a centrului orașului, asfaltarea Râmnicului, activitatea de reabilitare a școlilor, a parcurilor, de extindere a canalizării, rețelei electrice, de modernizare a spitalului și de atragere a banilor europeni și guvernamentali.

Viorel Holban susține că în condițiile în care cetățenii din Râmnicu Sărat și-ar fi schimbat percepția, după această perioadă de pandemie, nu ar fi intrat într-o luptă pe care ar fi putut să o piardă. Potrivit sondajului, oamenii își doresc în primul rând un primar implicat, care să iubească orașul și locuitorii. Totodată, jumătate din alegători speră că municipiul Râmnicu Sărat va primi mai mulți bani de la guvernul PNL, în situația în care Viorel Holban va redeveni primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 + = 22