29 DE ÎMBOLNĂVIRI CU SARS COV 2 ÎN JUDEȚUL BUZĂU, DOUĂ NOI DECESE, DAR ȘI ALTE FOCARE DE CORONAVIRUS

0
532

Tot mai multe îmbolnăviri cu Sars Cov 2 în județul Buzău, dar și două noi decese. Este vorba despre o femeie de 65 de ani și despre un bărbat de 55 de ani. Femeia se afla internată la Spitalul Județean Buzău și suferea de comorbiditați: angină pectorală instabilă și diabet zaharat de tip II. La rândul lui, bărbatul de 55 de ani era internat la Spitalul ”Victor Babeș” din București și, potrivit medicilor și rudelor, nu avea alte boli.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate 29 de cazuri de COVID 19, 7 pacienți fiind testați și diagnosticați în laboratoare private. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 21 și 69 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău și la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Veștile nu sunt deloc bune nici în privința apariției unor noi focare de coronavirus. Testele au arătat că alte patru persoane de la secția Ojasca a Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca au fost infectate cu SARS-CoV-2. Este vorba despre 2 asistente, 1 infirmieră și un îngrijitor. Noile teste pozitive vin după ce zilele trecute au fost confirmate cu COVID-19 două paciente, care au fost internate la Spitalul Municipal din Rm. Sărat. Autoritățile sanitare au declarat focar de COVID 19 la secția de la Ojasca.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a declarat focar și la o farmacie de pe bulevardul Unirii, din municipiul Buzău, după ce șase din cele opt angajate au fost depistate pozitiv la testul pentru coronavirus. Astăzi, farmacia s-a închis pentru igienizare, procedură care ar urma să dureze două-trei zile. Deocamdată, nu se știe dacă farmacia va fi deschisă luni, în condițiile în care ambele farmaciste sunt internate în spital.

Conform autorităților sanitare, numărul total de cazuri pozitive din județul Buzău a ajuns la 912, 550 persoane fiind declarate vindecate și externate. De asemenea, numărul total de decese Covid-19 înregistrat, în județul Buzău, de la începutul pandemiei, a ajuns la 26. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Buzău, sunt active 14 focare de infecție cu SARS-Cov2:

  • Centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni: 20 persoane confirmate pozitiv Covid-19.
  • Complexul servicii pentru copilul cu handicap sever nr. 8: 5 persoane confirmate pozitiv.
  • Centrul rezidențial pentru victimele violenței în familie Râmnicu Sărat: 6 persoane confirmate pozitiv.
  • Direcția de Sănătate Publică: 16 persoane confirmate pozitiv.
  • Centrul de Dializă: 10 persoane confirmate pozitiv.
  • Electrica Furnizare Râmnicu Sărat: 3 persoane confirmate pozitiv.
  • Inspectoratul Județean de Poliție: 9 persoane confirmate pozitiv.
  • Casa Județeană de Asigurări de Sănătate: 4 persoane confirmate pozitiv.
  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență: 3 persoane confirmate pozitiv.
  • O societate comercială din municipiul Buzău: 8 persoane confirmate pozitiv.
  • O societate comercială din municipiul Buzău: 4 persoane confirmate pozitiv.
  • Secția Psihiatrie Cronici Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca: 5 persoane confirmate pozitiv.
  • O societate comercială din municipiul Buzău: 5 persoane confirmate pozitiv.
  • O unitate farmaceutică: 6 persoane confirmate pozitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 9 = 17