GRUP INFRACŢIONAL SPECIALIZAT ÎN TRAFIC DE DROGURI, DESTRUCTURAT! 15 PERSOANE AU FOST ADUSE LA AUDIERI

0
459

Procurorii DIICOT Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au efectuat, miercuri, 18 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, a informat DIICOT Buzău. În urma percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate droguri (cannabis), suma de 4.450 de lei, precum şi mai multe medii de stocare, iar 15 persoane au fost aduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Buzău, în vederea audierii.

Potrivit DIICOT Buzău, începând cu luna februarie 2020 şi până în prezent, pe raza judeţul Buzău, cu precădere pe raza municipiului Buzău şi a comunelor Cernăteşti, Săpoca, Beceni şi Mânzăleşti, a acţionat o reţea infracţională formată din 15 persoane, ce a vizat şi înfăptuit procurarea, în condiţii de clandestinitate, de droguri de risc (cannabis), transportarea, depozitarea temporară, manipularea, ambalarea şi revânzarea lor către un număr de peste 85 de tineri.

Membrii grupării infracţionale ar fi organizat atât o reţea de aprovizionare, cât şi o reţea de distribuţie. ,,Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracţionale îşi desfăşurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare, constituit din dealerii principali cu legături în alte judeţe, în special în municipiul Bucureşti, de unde s-au aprovizionat, în mod constant, individual sau în comun, cu cannabis, pe care l-au distribuit ulterior pe piaţa consumatorilor de pe raza judeţului Buzău, şi un palier constituite din consumatori de droguri furnizate de dealeri principali, care au revândut la rândul lor o parte din aceste substanţe interzise pentru a-şi asigura în principiu consumul propriu în mod gratuit.

În perioada stării de urgenţă instituite pe teritoriul României ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus (16.03.2020-15.05.2020), din cauza restricţiilor de circulaţie aferente, primul palier s-a restrâns la mai puţini dealeri care s-au deplasat totuşi în municipiul Bucureşti în vederea aprovizionării, cu încălcarea restricţiilor de circulaţie, conturându-se astfel în această perioadă încă un palier intermediar, şi anume cel al foştilor dealeri principali care s-au aprovizionat în comun de la primii menţionaţi”, se arată într-un comunicat al DIICOT Buzău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti, BCCO Galaţi şi SCCO Dâmboviţa, al lucrătorilor de poliţie din Buzău, Pătârlagele şi al Secţiei de Poliţie Rurală Beceni, precum şi al cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =