M.A.I. SCHIMBĂ EXAMINAREA MEDICALĂ A CANDIDAȚILOR LA CONCURSURILE DE ADMITERE. TATUAJELE ȘI ÎNSEMNELE, TRECUTE ÎN FIȘA MEDICALĂ

0
1224

Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) a publicat în dezbatere publică noile condiții ale Ordinului ministrului afacerilor interne privind examinarea medicală a candidaților la concursurile de admitere în instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, precum și la concursurile de încadrare în  MAI.

Astfel, pentru a intra la examinarea medicală de specialitate, candidații vor aduce mai întâi o adeverință de la medicul de familie, iar în cazul constatării unei contradicții între concluziile și datele medicale consemnate de medicul de familie pe adeverința medicală prevăzută la alin. (1), medicul de unitate consemnează, pe verso, rezultatul constatării, prin completarea rubricii corespunzătoare. Tatuajele și însemnele vor fi trecute în fișele medicale, la examinare.

Dacă în urma reexaminării medicale există suspiciuni fundamentate de afecţiuni medicale prevăzute în barem, medicul examinator poate solicita completarea cuinvestigaţii suplimentare şi examene de specialitate, după caz,ce se efectuează prin intermediul unităţilor din reţeaua sanitară a MAI. Mai multe puteți citi și aici: Proiect OMAI+Anexe și referat de aprobare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =