PRIMII PACIENȚI ASIMPTOMATICI EXTERNAȚI DIN SPITALUL MUNICIPAL RÂMNICU SĂRAT

0
587

Pe parcursul zilei de ieri, în urma ordinului de ministru, care modifică condițiile de internare și externare în spital pentru pacienții cu COVID-19, din spitalul suport din Râmnicu Sărat s-au externat 36 de pacienți. Alte externări vor fi făcute pe parcursul zilei de astăzi. În această dimineață, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat mai erau internate 100 de persoane. Este vorba de 47 de bărbați, 52 femei și un copil. O parte dintre pacienți sunt asimptomatici, iar alții prezintă forme ușoare și medii ale bolii.

Spitalul din Râmnicu Sărat a raportat Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției un număr de 200 de paturi disponibile pentru internarea pacieților cu COVID-19. Conducerea unității medicale speră însă ca numărul persoanelor infectate să scadă, astfel încât spitalul să poată fi redeschis. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat modificarea criteriilor de externare pentru pacienții cu afecțiunea COVID-19. Astfel, pacienții asimptomatici cu factori de risc, precum și pacienții simptomatici care au forme ușoare vor fi internați în spitale de faza 2 sau suport, dar vor putea fi externați după minim 10 zile de internare, în lipsa febrei și ameliorarea simptomatologiei, pentru cel puțin 72 ore.

Testarea de control se va efectua în ziua 8 de la internare. Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră oportun acest lucru, pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării, respectiv 4 zile de la externare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =